Annons

Recension: Superproffsig Zara Larsson gör succé

Way out West-publiken älskar Zara Larsson. Det är hon värd, skriver Bella Stenberg.
Publicerad 8 augusti 2019 • Uppdaterad 12 augusti 2019
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en subjektiv bedömning av en företeelse eller ett verk.

Zara Larsson

Scen: Flamingo.

Längd: 65 minuter.

Bäst: Slutet med Lush life, Ain’t my fault och Never forget you.

Sämst: Inte mycket till mellansnack.

För tre år sedan spelade Zara Larsson på WoWs näst största scen. Då var hon 18 år. Det ösregnade. Hon löste det. Förstås.

Nu står hon självklar på största scenen. Tre år är lång tid i en ung artists liv och Larsson bygger sin karriär lika målmedvetet som hon tar ställning för feminism och en bättre värld. Hon har dessutom en stor röst och en stark, sympatisk personlighet att bygga den på.

”Zara Larsson har vuxit till en stor stjärna som sjunger lika säkert som hon rör sig på scen.”
Annons

Hennes moderna och dansanta pop, med drag av Rihanna och Taylor Swift och en del Mariah-inspirerade drillar, lockar storpublik. En sjungande, lycklig publik. Som viftar med armarna till ”This one’s for you” Som bara fortsätter att dansa. Som gillar henne så mycket att hon till och med kommer undan med att sjunga en bit av Aviciis ”Wake me up”, som hon ger en fin, eftertänksam slutton. Det sårbara kommer fram även i ”Uncover”, som också blir till mäktig allsång.

Zara Larsson har vuxit till en stor stjärna som sjunger lika säkert som hon rör sig på scen. Showen ger ett snyggt intryck med band och dansare. Det är inget direkt fel på en låt som ”Ruin my life”, men musiken tycks dra åt att bli mindre egen och mer generisk. Förhoppningsvis visar nästa skiva att det inte stämmer, men oavsett vilket tyder allt på att Zara Larsson kommer att bli en av de riktigt stora.

På samma scen, ett par timmar tidigare, säger Silvana Imam under sin kraftfulla spelning att de som just nu hävdar att the future is female ljuger – eftersom den alltid har varit det.

Zara och Silvana är bara några av dem som visar det.

Bella StenbergSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons