Annons

Stefan Eklund tar plats i Torgny Segerstedt- stiftelse

Borås Tidnings chefredaktör Stefan Eklund har utsetts till ny ledamot av styrelsen för Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne.
Media • Publicerad 21 februari 2018
Stefan Eklund.
Stefan Eklund.Foto: Lars-Åke Green

– Stiftelsen förvaltar det viktiga publicistiska arvet efter Torgny Segerstedt genom ett antal viktiga insatser för det fria ordet. Det är hedrande att få vara med och bidra till det arbetet, säger Stefan Eklund.

Styrelsen för Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne består i övrigt av Sara Stendahl (ordförande), Ulla Berglindh, Erik Blix, Anders Franck, Afrah Nasser, Daniel Poohl, Maria Sköld, Mattias Goksör och Jesper Strömbäck.

Annons

Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne arbetar för att ”främja tvärvetenskaplig forskning med syfte att stärka grundläggande demokratiska värden såsom tanke-, åsikts-, yttrande- och religionsfrihet. Stiftelsens strävan är att därigenom motverka sådana strömningar som undergräver dessa demokratiska värden och som bland annat kommer till uttryck i förföljelse av oliktänkande, våldshandlingar och rasism.”

Stiftelsen delar även ut Frihetspennan till en publicist som verkar i Torgny Segerstedts anda. 2017 gick Frihetspennan till författaren och journalisten Elisabeth Åsbrink.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons