Kultur

Stef Chura tappar bort sig på "Midnight”

Kultur Artikeln publicerades

Stef Chura

Album: Midnight

Bolag: Saddle Creek

Genre: Indie/rock

”Midnight” av Detroit-sångerskan Stef Chura är fylld med luftig och lös indierock. Hon släppte sitt första album 2017 och är professionell karaoke-sångerska och håller i karaokekvällar tre gånger i veckan.

Och sjunger gör hon fantastiskt. Stef Chura ylar fram stavelserna och det är mer känslor än ord i sången. Men i sömniga låtar som ”Sincerely yours” verkar hon nästan tappa bort sig själv. Hon försvinner i fingerplock och ekon.

Det saknas ett par riktigt skarpa låtar på skivan. Första spåret ”All I do is lie”, är på god väg att bli nåt, och är också den bästa låten på skivan, sedan blir det för svagt och mycket upprepande, svävande ord som inte får fäste. Det saknas inte energi eller talang, men det är för löst och rörigt.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.