Annons

Skivrecension: BT:s recensent Louise Olsson fattar inte Yung Lean-hajpen

”Ledsen och känslig kille”-estetiken är det som gjort Yung Lean till ett fenomen av sitt eget slag, och skateboardkillar på Instagram älskar det.
skivrecension • Publicerad 13 november 2017
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en subjektiv bedömning av en företeelse eller ett verk.

Yung Lean

Hiphop

Album: Stranger

Skivbolag: Year 0001/Border

Jonatan Leandoer Håstad föddes 1996 i Stockholm. Södermalm, rättare sagt. Som Yung Lean har han slagit stort med två studioalbum, ett antal mixtapes och diverse klipp på YouTube. Vidare meriter inkluderar utsålda turnéer, producent och låtskrivare på Frank Oceans ”Blonde” och grundandet till skivbolaget Sad Boys Entertainment.

Annons

Det märks att Yung Lean har samarbetat med Frank Ocean. ”Ledsen och känslig kille”-estetiken är det som gjort Yung Lean till ett fenomen av sitt eget slag, och skateboardkillar på Instagram älskar det. Autotune och tuffa, elektroniska ljudbilder är bara en liten del av det som ligger Yung Lean-imperiet. Yung Lean polariserar lyssnare precis som Lorentz, antingen hatar man det eller älskar det, och samma dilemma finns på ”Stranger”. Fattar man det inte så fattar man det inte, och jag är inte en av dem som hoppat på hajpen.

Louise OlssonSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons