Annons

Sigrid måste besegra kärleken för att vinna

Ett lyckopiller inspirerat av "Dirty dancing"-skådespelaren Patrick Swayze, så beskriver Sigrid Bernson sin låt som hon inleder Melodifestivalen med i kväll. På lördag kväll sjunger den tidigare textilhögskolestudenten för sin gamla skolstad Borås.
– Jag har massor av fina minnen från Borås, berättar hon för BT.
Melodifestivalen • Publicerad 2 februari 2018
Dansaren Sigrid Bernson aktuell i årets första deltävling i Melodifestivalen i Karlstad med låten "Patrick Swayze". Här fotograferad på Elite Hotell i Karlstad.
Dansaren Sigrid Bernson aktuell i årets första deltävling i Melodifestivalen i Karlstad med låten "Patrick Swayze". Här fotograferad på Elite Hotell i Karlstad.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Redan som tolvåring hade Sigrid Bernson som mål att vara med i Melodifestivalen, och efter att ha sökt in fem gånger blev det till slut hennes tur. Trots att musiken har följt med henne sedan barnsben är det först på senare år hon har valt att satsa seriöst.

Nu har det gått åtta år sedan hon lämnade Borås för att hoppa på drömmen att bli dansare i TV4:s Let‘s dance. Då pluggade hon på Textilhögskolan, och funderade på en framtid inom modeindustrin.

Annons

Visste du redan då att du ville bli artist?

– Jag har alltid haft en längtan att bli artist, dansare och sångare och att stå på scenen, och redan på tiden i Borås höll jag på med tävlingsdans. Jag pluggade på dagarna och dansade på kvällarna. Jag funderade mycket på vad jag skulle satsa på, men tänkte att det var bra att ha en högskoleutbildning i grunden, och kläder har jag alltid gillat.

Vägskälet dök upp när Let‘s Dance ringde och ville att hon skulle komma upp till Stockholm och provdansa för programmet. Efter en kort fundering valde hon att köra på.

–Och jag fick jobbet. Men jag hade ju gått två år, så jag hade grundutbildningen klar. Så jag pausade mina studier och flyttade upp till Stockholm.

Vad säger du om att du är boråsarnas hopp i Melodifestivalen den här helgen?

– Är jag det? Gud så kul, då hoppas jag att boråsarna röstar på mig om de gillar min låt. Jag ska sjunga för Borås, det lovar jag!

I Melodifestivalen tävlar hon med bidraget "Patrick Swayze", som ska kicka i gång musiktävlingen. Låten är en hyllning till skådespelaren med samma namn.

– Han är en stor ikon för mig. Jag ville ta hans dansglädje som han har spridit till så många och göra en låt om det. Den är Icona Pop-inspirerad med väldigt trallvänliga melodier, berättar Bernson.

Men den som väntar sig proffsdansaren Sigrid på scen kan bli besviken.

– Jag kommer att röra på mig, sedan har jag fyra fantastiska dansare som kommer att dansa arslet av sig. Men det är bara att inse att om man ska vara ledsångerska och sjunga en refräng går det inte att haka på exakt vad de andra dansarna gör. Fokus kommer att vara på sången, säger hon.

Patrick Swayze-lyftet på repetitionerna under fredagen.
Patrick Swayze-lyftet på repetitionerna under fredagen.Foto: Fredrik Sandberg/TT
Annons

Men kommer tittarna få se det klassiska "Dirty dancing"-lyftet?

– Egentligen ville vi inte att det skulle avslöjas, men ja, vi kommer att göra ett lyft.

En motståndare i tävlingen är pojkvännen Samir Badran, som uppträder under den andra deltävlingen i Göteborg. Paret möttes för första gången när de tävlade ihop i "Let's dance" 2017, och i augusti samma år gick de officiellt ut med att de var tillsammans. Men någon rivalitet finns det inte mellan dem, enligt Bernson. Tvärtom.

– Det är så kul och skönt att båda är med i den här karusellen. Det blir mycket fokus på tävlingen och känns skönt att när vi kommer hem kan vi dela den stressen, säger hon.

Samir Badran är inte den enda i Melodifestivalen som Sigrid Bernson tagit en svängom med. 2014 vann hon tidigare nämnda danstävling tillsammans med Benjamin Ingrosso, som i år avslutar den första deltävlingen.

– När jag dansade med Benjamin lärde jag mig hur otroligt målmedveten han är. Det är kul att vi har den kopplingen, men jag vet också att han är en väldigt stor konkurrent eftersom att han är född till att stå på scen. Även om jag inte har hört hans låt än så vet jag att han kommer göra den skitbra. Han är farlig, säger hon.

Elin ThornbergSkicka e-post
Sofia Sundström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons