Kultur

Showrecension: Alma & Lena ser Alex & Sigge i Lisebergshallen

showrecension Artikeln publicerades
Alex Schulman och Sigge Eklund är aktuella med sin andra gemensamma show
Foto: Anders Wiklund/TT
Alex Schulman och Sigge Eklund är aktuella med sin andra gemensamma show "Live" som spelas i Göteborg 17–18 november.

En medelålders kulturjournalist som mest läst Alex & Sigge i bokform – Lena – och en tonårig poddlyssnare – Alma – gick på Alex & Sigge Live. En tyckte att nivån var för låg, den andra uppskattade showens djup.

Alex & Sigge: Live

Show: Alex & Sigge: Live

Plats: Lisebergshallen, Göteborg

Medverkande: Alex Schulman och Sigge Eklund

Publik: Ca 800

Det är ganska ofta Alex & Sigges olika resonemang dyker upp som samtalsämnen vid familjen Kvists köksbord, genom poddlyssnaren Alma. Lena, mamma, och Alma, dotter, gick på Alex & Sigges show tillsammans.

Lena: Du som är poddlyssnare, hur var det här jämfört med ett poddavsnitt?

Alma: Det jag gillar med podden är att Alex och Sigge ofta har genomtänkta och djupgående utläggningar. Men det upplevde jag inte direkt i showen. Till exempel resonerade Sigge om varför det ibland kan vara kul, men andra gånger jobbigt, att se på Youtube-klipp där folk klantar och skadar sig. Men jag tyckte att hans utläggning blev ganska platt. Det kändes som om målet var att alla skulle kunna fatta och skratta, inte direkt att skapa någon intressant debatt.

Lena: Mm. Jag blev ändå överraskad över hur ocynisk showen var. Jag trodde att dom skulle vara mer elaka. När Alex visade minnen från familjens torp var det ju jättefint.

Alma: Fast jag som har lyssnat på vart och vartannat poddavsnitt och läst ”Tid” kände igen mycket av innehållet i showen. Ibland ordagrant.

Lena: Okej. En grej som jag gillade var att särskilt Alex satte sig själv i ganska utsatta positioner. Som när han pratade om sina utstående tänder och sitt misslyckade tonårsliv.

Alma: Ja, jag håller med. I podden sätter dom ofta andra i utsatta situationer istället, ibland är det befogad kritik men andra gånger känns det bara som dryghet mot enskilda personer.

Lena: Ja precis, innan jag gick på showen kände jag mig nervös, för man är liksom lite rädd för Alex & Sigge. Fast dom vände sig egentligen inte så mycket till publiken.

Alma: Nä, man kände sig verkligen inte utsatt under showen.

Lena: Om det fanns en röd tråd i showen var det kanske nån sorts strävan efter gemenskap?

Alma: Fast ganska vagt väl? Det fick man nog hitta på lite själv.

Lena: Jag tyckte ändå att de var ganska djupa. Det var finare än jag hade trott.

Alma: Ja, jag tycker absolut det var en fin och rolig show, men faktiskt inte riktigt i klass med podden.

 

Alma & Lena Kvist gick på Alex & Sigge ihop. Alma tyckte att nivån var för låg jämfört med podden, Lena blev överraskad av och uppskattade showens värme och djup.
Alma & Lena Kvist gick på Alex & Sigge ihop. Alma tyckte att nivån var för låg jämfört med podden, Lena blev överraskad av och uppskattade showens värme och djup.