Kultur

Rörig återförening av Smashing pumpkins

Kultur Artikeln publicerades

Smashing Pumpkins

Album: Shiny and Oh So Bright, Vol. 1/LP: No Past. No Future. No Sun

Bolag: Sony

Genre: Alternativ rock

Smashing Pumpkins hade hintat om en comeback i två år innan de faktiskt gjorde slag i saken och återförenades (igen) med tre av fyra originalmedlemmar. Och Chicagobandets rötter känns igen på återföreningsskivan. De drömska melodierna, ångestladdade texterna och den mörka grungerocken som gjorde dem enorma på 90-talet.

Det finns också en förvånande pigghet. Främst ”Solara” och ”Alienation” är energikickar i det depprockiga. En hel del av bandets forna charm skiner igenom men två bra låtar övertygar mig inte om att det här är en hållbar comeback. Det är rörigt och urvattnat. ”Knights of Malta” och ”Seek and you shall destroy” är i tröttaste laget och Sångaren Billy Corgan är mer loj än vanligt med sin typiskt släpiga nonchalans.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.