Kultur

Roligare och konstigare än bra

Way out West Artikeln publicerades
Foto: Jonathan Eklund

Ett köksbord och en stol står på scen. En annorlunda inredning minst sagt,men den ska visa sig bli välanvänd. För Indierock-artisten Mitski är inte riktigt som andra. Hon hade kunnat kliva upp och riva av ett rockset, det gör hon inte. Istället blir det någon form av märklig indierockteater.

För ja, det är teatraliskt – såväl till hennes sätt att sjunga som till det som utspelar sig på scen. Mitski kör aerobics på bordet, välter det, går runt i cirklar och gestikulerar. Oftast utan att direkt ha publiken som måltavla för uppvisningen.

Det är avväpnande, kul och till en början riktigt kul. Men det sätter också upp en mur. Som åskådare kommer man aldrig riktigt nära och spelningen går till slut på tomgång.

Mitski

Scen: Linnétältet

Tid: 50 minuter

Bäst: Hitten ”Nobody” får en fin skrud.

Sämst: Det är riktigt skräpigt ljud.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.