Kultur

Punkrock uppskattades inte på konstförenings årsmöte - åskådare höll för öronen

Kultur Artikeln publicerades

Punkrockbandet Bleak Outlook, med Boråskonstnären Thomas Wahlström som sångare, spelning på konstföreningens årsmöte var inte helt uppskattad. Besökarna reste sig och lämnade lokalen.

– Det var lite av ett konstnärligt experiment, berättar Thomas Wahlström.

Konstnären och musikern Thomas Wahlström, som har ateljé i Borås, sjunger också i Eskilstunabaserade punkrockbandet Bleak Outlook. I förra veckan hade Eskilstunas konstförening årsmöte, och föreningens ordförande hade bjudit in bandet till att spela.

– Det var lite av ett konstnärligt experiment, vi hade pratat med ordföranden om spelningen, men han hade inte berättat något för resten av föreningen, så de visste inte vad de hade att vänta, berättar Thomas Wahlström.

Thomas Wahlström inledde framträdandet med att läsa dikter för åhörarna, och när det sedan var dags för punkrockkonsert bad han folk att flytta bakåt i lokalen.

– Men det var ju ingen som gjorde det. Förrän vi började spela. Och då spelade vi ändå väldigt försiktigt, säger han.

Framträdandet filmades och lades ut på Facebook och finns nu även på Youtube. Filmen visar tydligt hur flera av åhörarna håller för öronen och sedan lämnar sina platser.

– Det ser ju lite roligt ut. Det var en kompis som filmade det, och vi håller just nu på att undersöka om vi kan använda filmen till en musikvideo, om synken är bra nog för att kunna lägga på studioinspelningen av låten.

Thomas Wahlström är också konstnär med ateljé i Borås.
Thomas Wahlström är också konstnär med ateljé i Borås.

Thomas Wahlström är född i Eskilstuna, men har bott i perioder i Borås och har fortfarande kvar sin ateljé i stan (”jag fick så bra kontakt med stan, så den ville jag inte lämna när jag flyttade tillbaka till Eskilstuna”). Bleak Outlook släppte i november 2017 sitt album ”Beggars can't be choosers” på skivbolaget Pipaluckbolaget. I maj åker de till Lindesberg för att spela på festivalen Vårskrik, där också det numera legendariska punkbandet Köttgrottorna ska spela. Och Borås står också på schemat - förhoppningsvis i alla fall.

– Vi har inget bokat ännu, men vi har planer på att åka ner och spela. Vi vill gärna komma till Borås, säger han