Kultur

Premiär för Popkollo i Borås

Musik Artikeln publicerades
Popkollo startades 2003 i Hultsfred för tjejer och transpersoner på initiativ av artisten Marit Bergman. Bilden är tagen från ett popkollo 2012.
Foto: Tommy Nilsson
Popkollo startades 2003 i Hultsfred för tjejer och transpersoner på initiativ av artisten Marit Bergman. Bilden är tagen från ett popkollo 2012.

I sommar arrangeras Popkollo i Borås för första gången och den 11 februari öppnade anmälan till sommarens kollo.

Popkollo, som arbetar för en jämställd musikscen, kommer till Borås i sommar. Den 2-6 juli anordnar föreningen Popkollo Göteborg ett dagkollo på Borås Kulturskola. Under fem dagar kommer 20 tjejer och transpersoner mellan 12-16 år att få lära sig spela instrument, repa i band, skriva låtar, träffa en gästartist och spela live på scen. Syftet är att erbjuda en trygg, stöttande och kreativ mötesplats där deltagarna kan utveckla sitt musikintresse och stärka sitt självförtroende. Föreningen hoppas också att kollot kan fungera som ett första steg mot ett aktivt deltagande i Borås musikliv.

Popkollo startades i Hultsfred 2003 för tjejer och transpersoner, på initiativ av artisten Marit Bergman och idag arbetar 16 lokalföreningar runtom i landet ideellt för att förändra den svenska musikscenen och göra den jämställd och tillgänglig för fler.

Popkollo Göteborg är en av Popkollos 16 lokalföreningar och har arrangerat kollon i Göteborg med omnejd sedan 2006.

Den 11 februari öppnade anmälan till sommarens kollo.

Fakta

Popkollos dagkollo i Borås

När: Den 2-6 juli.

Var: Borås Kulturskola och erbjuder 20 deltagarplatser.

Vad: Att det är ett dagkollo innebär att deltagarna är på plats dagtid och sover hemma.

Anmälan: Från och med den 11 februari.

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.