Annons

Peace & Love har miljonskulder

Borlängefestivalen Peace & Love är åter i ekonomiskt blåsväder, visar en granskning av Dala-Demokraten.
Musik • Publicerad 12 februari 2018
Rihanna besökte festivalen 2012.
Rihanna besökte festivalen 2012.Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT

Ett flertal företag och privatpersoner har inte fått betalt av Peace & Love för sina tjänster under musikfestivalen. Skulden på 2,2 miljoner är en sammanställning av betalningsförelägganden hos Kronofogden och skulden i tingsrätten, enligt Dala-Demokraten.

Allt från mat- och dryckesleverantörer till scenarbetare är drabbade.

Annons

Peace & Love har bekräftat siffrorna, och menar att skulden snart kommer att vara betald. Flera av företagarna är däremot skeptiska. Hittills har musikfestivalens ursäkter varit bland annat krångel med momspengar och ändrade förfallodatum. Peace & Love har även önskat att få göra delbetalningar – samt struntat i att betala över huvud taget.

– Man är dum och godtrogen helt enkelt, men de sitter där och vrider och vänder hela tiden, och halar sig ur situationen. De säger "men vi håller på att boka artister som måste få betalt först", men det struntar jag väl i. Jag måste också få betalt, säger en anonym entreprenör som arbetat med festivalen.

År 2013 gick Peace & Love i konkurs, men under sommaren 2017 startade verksamheten åter igen.

KB/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons