Kultur

Oväntad skärpa hos Ulf Lundell

Kultur Artikeln publicerades

Ulf Lundell

Genre: Rock

Album: Tranorna kommer

Bolag: Parlaphone/Warner

Förra året släpptes samlingen ”Skisser”, en demoproduktion utan det traditionella rocksound som blivit Ulf Lundells signum. Istället stod berättandet och avskalade melodier i centrum.

Det givna hade kanske varit att låta projektet stanna där men de bandförstärkta studioversionerna av materialet, på uppföljaren ”Tranorna kommer”, avslöjar både oväntad kreativitet och skärpa.

När lyssningen är som bäst gifter sig de progressiva arrangemangen fint med Lundells samtidsanalytiska tilltal och morranden. Men, de personligare berättelserna, på spår som ”Sommarens vattenspridare” och ”Sanning är ett udda tal”, förlorar på det högljudda formatet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.