Annons

Otrohet ger trubbel – och mycket skratt

Otrohet inlindat i högt farstempo, fyllt med kaos-förvecklingar och fantastisk ensemble garanterar en härlig skrattfest i ”DubbelTrubbel”, tycker Kjellåke Dahlin.
Kultur & Nöje • Publicerad 6 oktober 2018
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en subjektiv bedömning av en företeelse eller ett verk.
Foto Tommy Holl
Foto Tommy Holl

Sommarens stora succé på Krusenstiernskans i Kalmar har nu kommit till Göteborg. Vi hamnar på 70-talet och nostalgin flödar genom kostymer (vida byxor), musik (Bang a Boomerang) och attribut (kobratelefon) i scenografin.

Det börjar i det gifta paret Sven-Eriks (Pär Nymark) och Victorias(Anna-Karin Palmgren)  sommarstuga. Han ser fram emot en grabbhelg medsin älskarinna Birgitta (Anna Rydell). Med finns också bästisen Jan-Åke (Thomas Petersson) som alibi. Men Victoria ändrar sina planer att åka till sin mamma och vill vara  med och träffa Jan-Åke som är hennes älskare.

Annons

Det blir förvecklingar direkt och farstempot stegras. Inte lätt att hänga med i den kaotiska miljön, men roligt! Inga svackor från början till slut.

Otroheten är ledordet för farsen. Hallandssonen Thomas Petersson är landets farskung! Och återigen bevisar han som regent av genren. Att hålla igång ”tråden” om all snurrighet är fantastisk – och ensemblen lever in i den på ett utomordentligt sätt.

Härligt att se Birgitta Rydberg! Look-alike mamma Eva. Slap-sticks, mimik, röst och stor komik. Får inte missas!

Regissör Nymark har hoppat in från sommarens succé och visst kan hansin roll. Anna-Karin Palmgren, äkta hälften IRL med Thomas, måsteförstå när TP ljuger (om han skulle).

Andra äkta paret i verklighet, smålänningarna Rydells, förgyllershowen på ett härligt sätt.

Sensmoralen och finalen får besökarna själva njuta av!

Skratten ljuder ”ända in i kaklet”.

Kjellåke DahlinSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons