Kultur

Nu knäcker kören solokonsert

Körkonsert Artikeln publicerades
Notknäckarna under repetition.
Foto: Privat
Notknäckarna under repetition.

Efter konserter med artister som Sven-Bertil Taube, Roger Pontare och Thomas Di Leva står nu Notknäckarna på egna ben. Den 22 maj bjuder de in till konserten ”I kärlekens tid” och står själva för solistbitarna.

Under onsdagen den 22 maj kommer Notknäckarna sjunga i Lutherska Missionskyrkans lokaler på Kungsgatan i Borås. Kören har under åren uppträtt med stora affischnamn men för första gången på flera år står körmedlemmarna själva i centrum:

– Spännande för boråsarna att få se vilka fantastiska sångare det finns i vår kör, säger Bo Drysén, Notknäckarnas styrelseordförande.

På scen står 32 sångare som kompas av Jonas Frick och Ulf Holmestrand. Konserten är byggd på tre stycken pelare: klassiska vårsånger, moderna försommarsånger och sånger om kärlek. Det kommer bjudas på verk av Kenneth och Ted Gärdestad, Benny Andersson, Fredrik Kempe och Laleh. Bo Drysén ser framförallt fram emot körens version av Allan Edwalls ”Kom”:

– Allan Edwall skapade musik och text där han lyfte fram vikten av att vi ska bry oss om varandra som människor. Det behövs omtanke och kärlek i den här världen för att vi ska få ha det gott.

”Det behövs omtanke och kärlek i den här världen för att vi ska få ha det gott”

Senare i år är Notknäckarna aktuella med två projekt i samarbete med Jan Hjalmarsson, som satt sin prägel på Borås musik och musikalscen i över 30 år. Den 11 augusti blir det sommarkonsert i Gustaf Adolfs-kyrkan med saxofonist Johan Stengård, som tidigare spelat med Abba och Monica Zetterlund. Senare i oktober uppträder de på Povel Ramelgalan på Sagateatern.

 

Fakta

”I kärlekens tid”

Var: Lutherska Missionskyrkan

När: 22 maj. Klockan: 19

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.