Annons

Magnus Carlsson gör Greatest hits-show på Åhaga

Magnus Uggla och Pernilla Wahlgren har gjort det. Nu är det Magnus Carlssons tur. Att göra en show med fokus på den gångna karriären alltså. Den 11 april firar han 25 år sedan första hitlåten på Åhaga.
Stockholm • Publicerad 15 november 2018

Från Barbados till Gamla stan heter den nya showen, som har premiär i Alingsås den 15 mars.

– Själva projektet, att göra en jubileumsshow, har varit på lut länge, men så har det dykt upp andra grejer och vi har inte vetat riktigt vad vi ska hänga upp det på. Men våren 2019 råkar vara 25 år sedan första hiten med Barbados. ”Hold me” släpptes våren 1994 och blev vårt stora genombrott, berättar Magnus Carlsson.

Annons

Det är inte en avslutningsturné det handlar om. Magnus Carlsson har inga planer på att sluta som artist riktigt ännu. Showen ser han i stället som en milstolpe.

Under 100 minuter kommer han att gå igenom hela sin karriär via hitlåtarna.

– Det roliga är, att när vi började jobba med showen så stod vi plötsligt inför ett faktum att jag hade för många hits för att få plats. Vilket är ett skrytproblem, jag vet, men det är ett faktum. Så vi fick bena ut vad som skulle vara med och inte, och till slut stod vi i kill your darlingsläget, och beslutade helt enkelt att det fick bli de låtarna som antingen varit ettor på listorna eller som blivit stora hits. Så det här är bara hits. Jag brukar säga att det är som en Greatest hits-platta fast på scen.

Han testade att köra en minivariant av showen på Vara konserthus i våras, något som togs emot med stående applåder från tredje låten, berättar han. Just nu jobbar han med att nyproducera alla låtar som ska vara med. Flera får nya inramningar.

– Man kommer att känna igen dem så klart, men det ska kännas fräscht. Och det känns riktigt bra, till exempel ”Not a sinner, nor a saint”, som jag var ganska trött på, kan jag inte få nog av i den här varianten.

Den färdiga showen, som får manus av Calle Norlén, innebär fyra dansare utöver Magnus själv, samt en 12 meter scen med ledskärmar som ska visa bilder och videor från karriären.

– Åhaga är inte så stort, så vi får se hur vi gör där. Vi får göra en komprimerad version.

Elin Thornberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons