Annons

Lena Kvist: Stina Wollter kommer att dominera scenen

Bokmässan är som ett litteraturens julbord. Man kan bara inte äta av allt. Här kommer några tips för fredagseftermiddagen på mässan.
Publicerad 27 september 2018
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en subjektiv bedömning av en företeelse eller ett verk.
Geir Gulliksen.
Geir Gulliksen.

Dagens stjärna: Geir Gulliksen

16.00–16.45

Fredagen bjuder inte på så många internationella gäster, men norrmannen Geir Gulliksen är ett lysande namn. Han har nått stjärnstatus med sitt borrande i äktenskapets mörkaste sidor. Nu samtalar han med Jonas Hassen Khemiri i ett seminarium med titeln ”Familjära utmaningar”.

Annons

Prognos: fullsatt.

Dagens krock: Tomas Bannerhed eller Cilla Naumann?

15.00

Tomas Bannerhed stod för ett 2000-talets mest stekheta genombrott med ”Korparna”. Nu har den svåra andraromanen, ”Lugnet”, landat. Bannerhed talar med Christine Falkenland under titeln ”Tro, hopp och tvivel”. Samtidigt, i en seminariesal inte långt därifrån, befinner sig Cilla Naumann, Carolina Setterwall och Nina Lykke i seminariet ”Familjeliv under press”. Kan någon lösa kloningens gåta till klockan 15 imorgon, tack?

Dagens utropstecken: Stina Wollter

Jag har börjat läsa Stina Wollters bok ”Kring denna kropp”, en glasklar, rolig och skrämmande bok om att gilla sin kropp. Kroppspositivism heter rörelsen, som vunnit mer och mer mark. Stina Wollter är drottning på Instagram och kommer säkert att dominera även seminariescenen.

Lena KvistSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons