Annons

JUST NU: Burt Reynolds är död

Den amerikanske skådespelaren och regissören Burt Reynolds har avlidit, rapporterar Hollywood Reporter.
Film • Publicerad 6 september 2018
Foto: J.P. Moczulski

Reynolds manager uppger för tidningen att stjärnan dog på torsdagsmorgonen på ett sjukhus i Florida. Hollywood sörjer nu en av de mest karismatiska filmstjärnorna.

Burt Reynolds är främst känd för sina roller i filmerna "Nu blåser vi snuten", "Den sista färden" och "Det bästa lilla horhuset i Texas".

Annons

Reynolds inledde sin Hollywood-karriär i tv-serier på 60-talet innan han 1972 slog igenom som skådepelare i John Boormans "Den sista färden" – och som sexsymbol i ett uppmärksammat nakenfoto i tidningen Cosmopolitan. Publiken tog till sig Reynolds charm och den karaktäristiska mustaschen och under det sena 70-talet och tidiga 80-talet var han en av Hollywoods största stjärnor, på och utanför vita duken.

Med filmer som "Nu blåser vi snuten", "Mitt i plåten!" och "Det bästa lilla horhuset i Texas" lockade han folk till biograferna och med flera kända förhållanden sålde han lösnummer åt tidningarna.

Burt Reynolds nominerades för en Oscar 1997 för sin roll som porrfilmsregissören Jack Horner i filmen "Boogie nights", men gjorde annars få allvarliga roller. I sina memoarer "But enough about me" från 2016 erkände han enligt Hollywood Reporter att han valde bort de komplexa rollerna för att i stället ha kul, vilket han senare ångrade.

Reynolds har fortsatt vara en mycket populär celebritet och när nyheten om Reynolds död spreds strömmade reaktionerna in. "Burt Reynolds var en av mina hjältar, en sann banbrytare," skrev Arnold Schwarzenegger på Twitter medan Mark Wahlberg, hans motspelare i "Boogie nights" skrev "Vila i frid, en legendar och en vän".

Burt Reynolds blev 82 år.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons