Kultur

Jessie J försvinner bakom klassikerna

Kultur Artikeln publicerades

Jessie J

Album: This Christmas day

Bolag: Republic

Genre: Pop

Jag är den sortens person som gillar när artister skriver egna jullåtar. Som tycker att klassikerna ska få vara klassiker och inte behöver tolkas om och om igen om det inte är med en ordentlig twist.

På Jessie J:s “This Christmas day” är titelspåret den enda egenskrivna låten och det är också den jag tycker är bäst. Hon har plockat in en kör och hennes röst är rent magisk.

Resterande tio spår är rena klassiker som Let it snow och Silent night som har jazzats till lite. Hon sjunger låtarna rätt upp och ner utan att göra dem till sina egna.

Hur bra Jessie J än är så försvinner hon bakom tonerna som är alltför välbekanta och jag har svårt att se varför jag ska välja denna skivan framför vilket album med julklassiker som helst.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.