Kultur

Humor och smärta i ”Bought To Rot”

Kultur Artikeln publicerades

Laura Jane Grace & The Devouring Mothers

Album: Bought To Rot

Bolag: Bloodshot/Border

Genre: Punk/rock

Det var många som höjde på ögonbrynen när frontkvinnan i amerikanska tungpunk-bandet Against Me! gick ut med att hon startat ett nytt band som hon skulle släppa ett album med. Men Laura Jane Grace struntade i kritiken, drog ihop sin trio och skapade albumet ”Bought to rot” som hon på Twitter beskriver som ett soloalbum ”bara att det inte är det”. Hon är klart stjärnan och blandar vardagsrealism med vrede, sarkasm och humor i de personliga texterna, allt från rapp till punkrock.

Ofta är hon nästan smärtsamt personlig trots humorn. I ”Manic depression” sjunger hon om attvilja skada sig själv och i ”Reality bites” om att inte vilja vara den hon är. Det är inte det mest nytänkande albumet, men det är smart, varierande och spännande.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.