Kultur

Hjärtligt och engagerat

Kultur Artikeln publicerades

The Mavericks

Genre: Pop/rock

Album: Hey! Merry Christmas!

Bolag: Mono Mundo/BOR

När Miamikvartetten The Mavericks för första gången tar sig an uppgiften att snickra ihop ett julalbum så väljer de att gå bortom säsongens traditionella soundtrack. Av de sammanlagt tio spåren på “Hey! Merry Christmas!” är åtta nyskrivna och gruppen har också skräddarsytt arrangemang som sticker ut från det väntade.

Soundet bär spår av The Mavericks rockabilly- och countrydoftande grund och kombinerar bjällerklang med bland annat saxofon och dragspel. Resultatet blir ofta både hjärtligt och engagerat även om den återkommande baktakten börjar kännas tröttsam efter ett tag, till exempel i spår som ”It’s Christmas without you” och den senare ”One more Christmas”.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.