Kultur

Boråsprofilen: ”Mina vänner sökte åt mig”

Tv Artikeln publicerades
Theodora Larsson kommer från Borås, och driver butiken Kurragömma tillsammans med Anna Dahl.
Theodora Larsson kommer från Borås, och driver butiken Kurragömma tillsammans med Anna Dahl.

När nästa upplaga av "Ensam mamma söker" spelas in är Boråsprofilen Theodora Larsson med. Hon är en av fem utvalda mammor som är uttagna till serien.

– Mina vänner sökte åt mig, så jag hoppade på och tänkte att det säkert är så många andra som söker ändå, så det spelar nog ingen roll. Och så kom jag med, så de gillade nog mig, berättar Theodora Larsson.

Hon är en välkänd profil i Borås, och drev under några år den välbesökta familjebloggen ”Theodora”. Numera driver hon leksaksbutiken Kurragömma i Borås tillsammans med Anna Dahl.

– Eftersom jag drivit en av Sveriges största bloggar, och syns rätt mycket i samband med Kurragömma, är jag inte en okänd person. Så det kanske inte är något som känns nytt eller konstigt. Det är ingen stor grej.

Fem mammor är uttagna till TV3:s ”Ensam mamma söker”, och nu får hugade killar anmäla sig till att vara med och dejta någon av deltagarna. I slutändan blir det tre som kommer att vara med i programmet.

– Väljs Theodora ut så kommer vi så klart att spela in i Borås, då blir det i juni och juli, berättar Michelle Baumann, exekutiv producent för ”Ensam mamma söker”.

Det oroar sig dock inte Theodora så mycket över.

–  Av alla dessa tusentals sökande så har jag valts ut och det känner jag mig väldigt smickrad över, så man ser det inte riktigt på det sättet att man är med eller inte med. Det är ju ingen utröstning eller eliminering som ska ske. Tittar man på tidigare år så har folk antingen träffat någon eller valt att hoppa av, så det handlar nog om det när de tar in fem.

Vad är det för fel på Borås dejtingliv då?

– Jag har aktivt valt att inte vara en del av det. Det finns nog många fula grodor här, säger hon och skrattar, innan hon fortsätter; nej, men jag har varit själv ganska länge, även om jag skulle ljuga om jag säger att jag varit själv hela tiden, men det har inte legat på min prioriteringslista. Jag har inte funnit någon som har kvaliteter som jag känner att jag vill leva med resten av mitt liv. Men nu vill jag träffa någon.

Vad hoppas du hitta för typ av kille?

– Jag söker någon som kompletterar mig, som passar in i mitt liv och som kan vara en förebild för mina barn och som står kvar vid min sida i motgång.

Men om killarna som faller för Theodora tror att hon ska vilja lämna Borås och flytta till en annan stad för dem, så tror de fel.

– Nej, han får flytta hit. Borås är min hjärteplats, med mitt företag och mitt liv som jag lever här. Mina barn är uppväxta här och har sitt liv här också, så det finns inget som skulle kunna rycka mig från det.

Precis som förra säsongen kommer artisten Jessica Andersson att vara programledare. Nya säsongen av"Ensam mamma söker" ska sändas nästa vår i TV3, Viafree och Viaplay.