Annons

Hallå där, Stina Nilss,

ansvarig för Textivals konstprojekt i tre delar i Mollaryd, knutet till GIBCA, Göteborg International Biennial for Contemorary Art
Mollaryd • Publicerad 8 oktober 2017
Stina Nilss
Stina NilssFoto: Anette Westerlund

Varför konstprojekt just i Mollaryd?

– Mollaryd passar utmärkt, inte bara före att jag bor här. Här handlar det om en plats för kreativitet och för möten. En by som denna öppnar unika möjligheter att föra samtal.

Annons

Hur funkade första delen, 2 september?

– Bra. Vi hade runt 150 deltagare, både lokala och från hela Västsverige. Vi anknöt till byalagets traditionella Fjällastigsvandring, förstärkt med konst. Motionärer mötte konst, och konstintresserade mötte motion.

Vad ska psykoterapeuten Anika Zinczuk från Warszawa bidra med 14 oktober?

– Ett möte mellan storstad och landsbygd. Med Anika ska vi söka inre världar och rum, komma närmare frågor kring plats, begär, sekularitet och helighet.

Vad gäller för 4 november?

– Formen är inte helt klar. Vi ska fördjupa oss i de texter som jag tagit fram efter intervjuer med sju olika personer, bland andra Ulla Johansson, präst i Fristad, Kamal El Salim, filmskapare i Borås och Eli Levén, tidigare kandidat för BT:s debutantpris.

Vem är Stina Nilss?

– Jag är kulturarbetare och aktivist. Asyl- och HBTQ-frågor engagerar mig starkt. Jag jobbar också mycket med landsbygdsfrågor och konst och kultur av och med unga.

Ingemar BrinkSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons