Annons

Göteborgsoperan bryter med stjärnregissör

Göteborgsoperan avbryter samarbetet med den tyske stjärnregissören Peter Konwitschny, skriver Sveriges Radio P4. Anledningen är ett bråk under en repetition av den ryska operan "Boris Godunov".
Musik • Publicerad 20 april 2018
Regissören Peter Konwitschny tvingas lämnas Göteborgsoperan efter ett bråk.
Regissören Peter Konwitschny tvingas lämnas Göteborgsoperan efter ett bråk.Foto: Daniella backlund/SvD/TT

– Det uppstod ett gräl mellan regissören och medarbetare, och han agerade på ett sätt som var över gränsen för vad som är premiärnerver. Dagen därpå hade projektledningen ett samtal med honom. Det ledde till att Göteborgsoperans ledning avslutade samarbetet, säger operans pressansvarige Marie Branner till TT.

Enligt Branner kan händelsen ses i ljuset av debatten kring hur man får bete sig i scenkonsthus.

Annons

– Sista året har det funnits en debatt kring scenkonsthusen och vilka gummiband man egentligen ger till genikulturen. Det här är ett tydligt exempel på att det inte går att bete sig hur som helst, här fick en av världens mest kända regissörer sparken, säger hon.

Föreställningen har premiär på lördag, och föreställningarna påverkas inte av det avbrutna samarbetet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons