Kultur

Fagered har given plats på revykartan

Revy Artikeln publicerades
 Kjell ”i Maa” Andersson är revyns veteran. Här omgiven av SusanneBlomster och Caroline Stark.
Foto: Leif Johanson, PhotoConcept
Kjell ”i Maa” Andersson är revyns veteran. Här omgiven av SusanneBlomster och Caroline Stark.

Välkommen ”Tebaks” skickliga amatörensemblen i Fageredsrevyn! Återigen levererar de en mycket bra föreställning med mycket skratt, njutning och ett annat allvarsinslag tycker Kjellåke Dahlin.

Efter ett års uppehåll släpper Nöjessällskapet fram sina kulturbärare i den mysiga bygdegården. Ortsborna är med på noterna direkt och ger revyn ovationer.

Med endast fem aktörer på scen var jag lite skeptisk till hur det skulle flyta på i inte mindre än trettio (nummer). Men oj så det gick. Högt tempo och skickligt anpassat av proffsregissören Björn Holmgren tog undan alla farhågor!

Det är mycket roligt som passerar revy, men också ett och annat ”lite för långt till skratt”. Förväxlingar blir roliga, som bredband/ledband, elmoppe/sexleksak och sedlighetsföreningen/öppen gylf.

Fageredsrevyns lilla ensemble imponerar stort i årets föreställning ”Tebaks”
Foto: Leif Johansson, PhotoConcept
Fageredsrevyns lilla ensemble imponerar stort i årets föreställning ”Tebaks”

Det är inte mycket lokalt, men skolfighten i Älvsered får sitt till tonerna av Vreeswijks ”Hönan Agda”.  VM-kvalet är givet och här sjunger ensemblen ”Vi har slagit alla italienare” till After Shaves-låten.

Sångnumren är Fageredsrevyns signum. Allvarsfyllt sjunger Caroline  och Susanne om tiggarnas situation, Kjell ”i Maa” bjuder in sina kamrater i ”i Ett glas öl”,  Urban sänker sin stjärnstatus i egna versionen av ”My Way”.

Men när tjejerna tar upp #Metoo” till Twisted Sisters ”We´re Not Gonna Take It” känns det som att taket på bygdegården lyfter.

Hyllningarna till Hasse Alfredsson och Sven-Erik Magnusson är storartade. Smart att väva in lite hembygd i Alfredsson-texten. Ett härligt Sven Ingvars-medley föregicks av en vacker hyllningstext till ”Byns enda blondin” – Caroline Stark.

Man måste beundra ensemblen, som amatörer proffsigt driver igenom det hela. Kjell ”i Maa” Andersson är veteran, men behärskar det mesta och framförallt snabbprat. Urban Åkesson har det lilla humor-extra, lillasyster Susanne (Blomster) är en näktergal, Git Hjalmarsson är vass i repliker och Caroline Stark fortsätter att hålla revyfamilj Torstenssons fana högt.

Summa  summarium: Vi kommer gärna ”Tebaks” nästa år!

fakta

Tebaks – Fageredsrevyn 2018

Premiär 13 januari

Spelplats: Fagereds bygdegård, knapp mil från Ullared och Älekulla

På scen: Kjell ”Maa” Andersson, Gith Hjalmarsson, Caroline Stark,  Susanne Blomster och Urban Åkesson

Manus: Lars Classon mfl.

Regi: Björn Holmgren och Maja Danielsson

Musik: Jens Classon, Studio Stäpelston

Koreograf: Carola Reisne Åkerlind

Producent: Håkan Johansson, Fagereds Nöjessällskap

Speltid: 2,5 timmar inklusive paus

Mest skratt: I sketchen ”Mammas nya leksak”, där en elcykel förväxlas med sexleksak

Hyllningar: Hasse Alfredsson med ”Ett glas öl” och delvis nyskriven text samt Sven-Erik Magnusson med ett härligt Sven Ingvars-medley

Visa mer...