Kultur

Enhetligt och mångsidigt med starka melodier

Kultur Artikeln publicerades

Calexico and Iron & Wine

Genre: Folk/Pop

Album: Years to burn

Bolag: City Slang/PGM

Redan 2005 gjorde Sam Beam, känd som Iron & Wine, gemensam sak med Calexico. Den resulterande EP:n ”In the Reins” togs emot väl och trion måste uppenbarligen ha trivts ihop, för nu har det blivit dags igen.

Denna gången har samarbetet handlat mer om aktivt utforskande och improvisation. Men särskilt kreativt spretigt eller obalanserat blir det, för den sakens skull, inte. ”Years to burn” är tvärtom en harmonisk produktion som klarar av att vara enhetlig och mångsidig på samma gång.

Här finns en tydlig kärna, starka melodier men också utrymme för experiment, och den ofta så rastlöse Beam känns plötsligt väldigt hemma.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.