Kultur

Dan Hylander och Raj Montana Band spelar i Borås

Musik Artikeln publicerades
Py Bäckman och Dan Hylander när det begav sig på 1980-talet.
Foto: Ola Torkelsson
Py Bäckman och Dan Hylander när det begav sig på 1980-talet.

Dan Hylander och Raj Montana Band fortsätter sin återföreningsturné – och dyker upp på Åhaga i Borås den 4 maj.

Förra året återförenades Dan Hylander och Raj Montana Band för första gången på över 30 år. Sensommarens återföreningsturné får nu en fortsättning.

Lagom till våren packar bandet ner gamla klassiker som ”Höst”, ”Farväl till Katalonien” och ”Svart kaffe” tillsammans med låtarna från det nya albumet "Indigo" och ger sig ut på vägarna igen.

Raj Montana Band bildades 1978, då med både Hylander och Py Bäckman som förgrundsgestalter. 1983 tilldelades de en rockbjörn för årets bästa band. 2017 återförenades de på scen för första gången på över 30 år. "Indigo" är deras första nyskrivna studioalbum sedan 1984.

Vårens turnéplan innehåller följande datum: 13/4 Örebro, 24/4 Stockholm, 25/4 Göteborg, 26/4 Malmö, 2/5 Halmstad, 3/5 Karlskrona och 4/5 Borås.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.