Annons

BT:s Stefan Eklund får Publicistklubben Västras stora pris

Borås Tidnings chefredaktör Stefan Eklund får Publicistklubben Västras stora pris.
– Som publicist och arbetsledare är Stefan en förebild för alla oss i branschen, säger PK:s ordförande Aldijana Talic.
kultur • Publicerad 3 december 2018
Stefan Eklund, chefredaktör för Borås Tidning.
Stefan Eklund, chefredaktör för Borås Tidning.Foto: Staffan Lˆwstedt / SvD / TT

Stefan Eklund startade sin bana på Borås Tidning som sportjournalist där han senare blev sportchef. Efter en tid som nyhetschef och chef för kulturredaktionen på tidningen lämnade han Borås Tidning en tid för att bli kulturchef på Svenska Dagbladet. Han är chefredaktör på Borås Tidning sedan 2010.

– Jag är överraskad, stolt och hedrad av att få ett så fint pris. Jag är ovan vid sådant här för jag har aldrig fått något pris förut. Det var också en väldigt fin motivering (se faktaruta). Jag kan bara säga att ett sådant pris ej vore möjligt utan en så duktig redaktion. Priset är en bekräftelse på mitt och Borås Tidnings arbete och det känns som en uppmuntran i en tid då tidningsbranschen dras med svårigheter, säger Stefan Eklund.

Annons

Hur ska du leva upp till de fina orden i motiveringen i fortsättningen?

– Vi fortsätter att jobba som tidigare. Orden i motiveringen om att ”skapa en arena för det demokratiska samtalet” är oerhört viktiga. Tänkte så sent som under valrörelsen att den debatt som förs i Sjuhärad i samband med ett val förmodligen inte hade varit möjlig utan tidningen.

Priset är på 20 000 kronor. Hur ska du använda pengarna?

– De går säkert till någon resa. Det är så det brukar bli med oväntade pengar.

Publicistklubben Västras ordförande Aldijana Talic kommenterar:

– Som publicist och arbetsledare är Stefan en förebild för alla oss i branschen. Att Borås Tidning gör en gedigen insats i vad som ibland slarvigt kan ses som i skuggan av storebror Göteborg, post all primär digital omställning och tidningsdöds-kris är inte minst det ett tecken på en tydlig vision och ett hårt arbete. Vår krets är stolta över att ha BT i sitt upptagningsområde.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons