Kultur

Brasher fastnar inte i nostalgifällan

Skicrecension Artikeln publicerades

Liz Brasher

Album: Painted image

Bolag: Fat Possum/Border

Genre: R&B/soul

Blood of the lamb inleder starkt med ett blås som ekar av soul och Stax, medan kompet ibland drar mer åt Deltablues. Debuterande Liz Brasher som flyttat från North Carolina till Memphis via Chicago och Atlanta har samlat ihop starka influenser från den amerikanska söderns musik, inklusive rock, country och uppväxtens körsång i en spansktalande församling. Kraftfulla låtar möter ballader med mörkret gemensamt.

Beskrivningen låter retro, och även om soundet i stora delar är det, gör blandningen samt Brashers texter, nutida ingångar och bakgrund med dubbla kulturella tillhörigheter att helheten inte fastnar i en nostalgifälla. Det är musik som förenar garaget, kyrkan, baren och sovrummet, enligt henne själv. Det stämmer bra.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.