Kultur

Bekväm lunk utan överdrivna jamsessioner

Way out West Artikeln publicerades
Daniel Norgren på Way out west 2019
Foto: Sanna Tedeborg
Daniel Norgren på Way out west 2019

Stämningsfullt och fokuserat när Daniel Norgren omfamnar lugnet under fredagens spelning på Way out West.

De senaste albumen ”Alabursy”, ”The green stone” och den senaste ”Woah dang” bjuder alla på flera avskalade, svävande inslag där Norgrens karakteristiska röst bildar stämningsfulla och melodiska bryggor. Det är en tacksam utveckling som också bidrar till att de mer högljudda spåren sticker ut lite extra.

Live är det däremot inte alltid så att det stillsamma tillåts ta samma utrymme, och utrustad med fyrmannaband på Way out Wests största scen är det lätt att tänka sig att tempot sticker iväg.

Men nej. Denna gången omfamnar han lugnet från första stund i och med de inledande The flow och The day that’s just begun som vaggar in den soldränkta publiken i en bekväm lunk.

 

För publiken är på plats. Till skillnad från många andra tidiga eftermiddagar under festivalens historia då många valt att ansluta först till de senare akterna. Daniel Norgren är numera något av ett säkert kort och ett utmärkt sätt att bryta trenden.

De ofta så utdragna jamsessionerna har också blivit färre. Norgrens kristallklara gitarr mot den murriga bakgrunden håller sig inom förhållandevis lättsmälta ramar och framträdandet som helhet känns med ens mer fokuserat. Åtminstone fram till den sista delen av konserten. Då tar det bluesiga över stafettpinnen i form av publikfavoriter som Black vultures, Moonshine got me och Let love run the game.

Och när jag lämnar spelningen hänger textraden ”I’ve been waiting for the train to come back” från låten Rolling rolling rolling kvar. Jag tycker nog att Norgren gör rätt i att stanna på perrongen ett tag till och njuta av lugnet.

Daniel Norgren

Scen: Flamingo

Tid: 70 minuter

Bäst: Känslan av att Norgren hittat hem.

Sämst: Hitsen börjar bli lite trötta.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.