Kultur

Både konstnärligt och kommersiellt

Kultur Artikeln publicerades

Sudan Archives

Album: Athena

Bolag: Stones Throw Records

Genre: R&B/Soul

Med inspiration från sudanesisk folkmusik och nordöst-afrikansk fiolteknik, bygger Sudan Archives (Brittney Parks) sin unika stil av elektronisk R&B och futuristisk neosoul. Debuten ”Athena” föregås av två EP:s från den amerikanska sångerskan och violinisten. På albumet ges vi mer R&B och kommersiella tongångar än tidigare, men skivans 14 spår lämnar också utrymme för konstnärliga utsvävningar.

Solange och FKA Twigs är gångbara artistsyskon till Sudan Archives, Parks slätstrukna röst är visserligen inte i jämförelse men hon väger upp det med originell genremix och fiolspel. ”Athena” kräver dock repetition för att färgen i fjäderdräkten ska framträda ordentligt och det finns risk för att lyssnaren tröttnar på vägen dit.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.