Kultur

Backstreet Boys: DNA

Skivrecension Artikeln publicerades

Recensenten Anna Engström känner lite nostalgi då hon lyssnar på Backstreet Boys senaste album, men är inte imponerad.

Backstreet Boys

Genre: Pop

Album: DNA

Bolag: RCA/Sony

Att både Backstreet Boys och Westlife släppt nytt gör mig som 90-talist härligt nostalgisk.Tyvärr är inte musiken så bra som jag hoppats. Pojkbandet Backstreet Boys nionde album ”DNA” är fullt av allt för många finstämda, tråkiga, ballader. Men de visar också ett par ordentliga försök till att förnya sig. I New love hörs r&b och på The way it was visar de upp sina soulkunskaper. Det funkar väl sisådär.

Just like you like it ger dock gamla BSB-vibbar och tungtrummade radiohiten Don’t go breaking my heart är inte alls fy skam. Men överlag är det en ganska mosig blandning låtar som låter allt för lika. Ingen I want it that way som bränner till.

Men det är klart värt att lyssna på, om så bara för att få vara lite nostalgisk.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.