Annons

Babben gör shower i Sjuhärad

Babben Larsson kommer till Sjuhärad med sin ståuppshow ”Expedition Babben”.
Ortsdatering • Publicerad 23 januari 2018 • Uppdaterad 25 januari 2018
Babben Larsson
Babben LarssonFoto: Bertil Enevåg Ericson / TT

Den 25 januari uppträder hon i Ulricehamn, den 27 januari i Hyssna och den 9 februari i Herrljunga.

Varför kör du showen enbart på mindre orter?

Annons

– Det blev så per automatik eftersom hela grundidén är att jag ska spela den här turnén på ställen jag aldrig showat på tidigare och har man turnerat i 30 år så gick de flesta större orter bort.

Hur hittar du de nya ställena?

– Det är ett pusslande! Första parametern är alltså att jag inte uppträtt där tidigare. Andra parametern är att det ska gå in 200+ personer för att vi ska få ekonomi på det hela. Sedan försöker vi sprida gracerna lite över hela landskapet så inte alla spelningar hamnar i samma område. I vanliga fall finns ju en upptrampad stig mellan konserthus och teatrar som de flesta ståuppturnéer följer så det blir en hel del extrapyssel med att hitta alternativen.

Vad vet du egentligen om Herrljunga och Ulricehamn?

– Herrljunga är cider och ett ställe jag passerat med tåg många gånger. Ulricehamn är däremot en av orsakerna till att jag hittade på ”Expedition Babben”. Hur mycket jag än jobbade i Västergötland blev det aldrig nåt i Ulricehamn så då tog jag saken i egna händer. Jag ska läsa på om båda orterna här i veckan, men jag tror mig veta att Ulricehamn har runt 10 000 invånare, jag har för mig att vi har en uppseglande skidstjärna som kommer därifrån och att det tyvärr begicks ett mord där nyligen i ett friluftsområde men att det dessbättre ser ut att ha blivit uppklarat genom masstopsning.

Niclas SennertegSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons