Kultur

Allt blir bra i stjärnspäckad Oscarsrevy

Teater Artikeln publicerades

Recension

Oscarsrevyn

Premiär 21 september

Scen: Lorensbergsteatern, Göteborg

Medverkande: Robert Gustafsson, Sanna Nielsen, Rachel Mohlin, Anders Jansson, Kim Sulocki, dansare/ensemble och 9-mannaorkester.

Manus: Calle Norlén

Regi: Edward af Sillén

Produktion: 2Entertain, Vicky Nöje och Lorensbergsteatern

Speltid: 2,5 timma (inkl paus)

Visa mer...
Årets Oscarsrevy är en skratt- och musikshow av hög klass.
Foto: Mats Bäcker
Årets Oscarsrevy är en skratt- och musikshow av hög klass.
Kvällens primadonna är utan tvekan Sanna Nielsen, tycker Kjell-Åke Dahlin.
Foto: Mats Backer
Kvällens primadonna är utan tvekan Sanna Nielsen, tycker Kjell-Åke Dahlin.
 Anders Jansson briljerar i flera sketcher och speciellt i damkläder.
Foto: Mats Backer
Anders Jansson briljerar i flera sketcher och speciellt i damkläder.

Wow-vilken revy- och underhållningshöst det blir i Göteborg! Först ut är från Stockholm utlokaliserade Oscarsrevyn med komedistjärnor som Robert Gustafsson, Rachel Molin och Skansen-Sanna som primadonna. Vi bjuds på en dans- och skrattshow i hög klass tycker Kjellåke Dahlin.

Skojigast: Robert G och Anders J sketch , ”Erik och Gurlie”, där en kraftig dam (AJ) från publiken sågar föreställningen och mycket roligt hackar på artisterna.

GW: Rachel M som Leif GW Perssons andfådda syster Birgitta.

Trögt: Första akten och några sketcher som var för långa.

Pernilla Wagnborg på Lorensbergsteatern inleder höstens shower i Götet. Lisebergsteatern hänger på (Thomas P-Annika A), Rondo (Bo Kaspers), Kajskjul8 (Stenmarck, Stefan & Kim m.fl), Scandinavium (Champions of Rock) och inte minst Göteborgs-Operan (Fantomen).

Två säsonger har Oscarsrevyn spelats i Stockholm, men här bjuds vi på en Göteborgsversion. Med mycket nyskrivna aktualiteter och genomgående bra texter till kända låtar.

Det är med mycket stor och varierande bredd på huvudartisterna den traditionella nummer-revyn presenteras. En stor eloge till sång- och dansensemble och skickliga orkestern.

Kvällens primadonna är utan tvekan Sanna Nielsen som också behärskar revynummer. Rachel Mohlin är mycket skarp på imitationer. Robert Gustafsson är stjärnkomiker på alla sätt. Kim Sulocki får utstå mycket med sin längd men gör det mycket bra.

Bäst gillar jag Anders Jansson, som briljerar i flera sketcher och speciellt i damkläder och som ballerina. AJ:s rapport som Morgan Pålsson i krigscentrum blir en klassiker – direkt från Götaplatsen med Hemglass och Gais-supporter.

Första akten var en slowstarter med några lite fört långa nummer, speciellt ”Träningskryssningen”.

Kul var allsångsduellen mellan Skansen-Sanna och Lisebergs-Lotta.

Efter paus ökade både tempo och skratt.

Mycket aktuellt och medryckande var ”Allianstjejernas” Mellobidrag till ”Vem är det du vill ha-toner” och ”Vi skiter i politiken”.

Skratt blandades också med tänkvärda texter som när Rachel och Kim hälsade utomstående välkomna till Sverige.

Sanna Nielsen gör inte bara Adeles ”Rolling in the deep” utan får premiärpubliken att andäktigt lyssna på Dusty Springfields/Stings klassiker ”Windmills of your mind” som med ny text blev vackra ”En del av något större”. Stort!

Visst höll vi med om finalnumret ”Allt blir bra” med långa stående ovationer!