Kultur o Nöje

Svenljunga hyllar Robin Bengtsson

Svenljunga Artikeln publicerades
Robin Bengtsson hyllas av hemkommunen. På lördag klockan 14 ska han stå på scenen på torget i Svenljunga.
Foto:Noella Johansson/TT
Robin Bengtsson hyllas av hemkommunen. På lördag klockan 14 ska han stå på scenen på torget i Svenljunga.

Knappt har konfettin från segerfesten efter Melodifestivalen lagt sig. Nu är det klart att Robin Bengtsson kommer till torget i Svenljunga på lördag för att fira tillsammans med Svenljungaborna.

Charlotta Juntorp, centrumutvecklare på Svenljunga Köping, har några hektiska dagar bakom sig. Förutom att ordna med den stora Melodifestivalkvällen på Parkgården i lördags har hon parallellt också arbetat för att få Svenljungasonen att komma till torget och sjunga för sin hemmapublik.

– Han är ju vår absolut största ambassadör. Det här handlar om att visa Robin hur mycket han betyder för oss, säger Charlotta Juntorp.

Drömmen blir nu verklighet - redan på lördag eftermiddag.

– Det blir en stor fest. Robin kommer framföra sin vinnarlåt och uppvaktas på scenen. Det blir också en del överraskningar med Robin-anknytning, säger Charlotta Juntorp.

Arrangemanget görs av Svenljunga kommun och Svenljunga köping. Politikerna informerades på kommunstyrelsens arbetsutskott på måndagsförmiddagen.

– Vi började förbereda i det tysta redan förra veckan, när det stod klart att han var en av favoriterna, säger Svenljungas kommunchef Magnus Nilsson.

I och med allsången som anordnas varje sommar finns inövade rutiner att falla tillbaka på för att få arrangemanget på plats på så kort tid.

Magnus Nilsson framhåller att Robin Bengtsson fått ett enormt genomslag i hela Sverige - och nu kanske också i Europa.

– I samband med det bär han med stolthet att han är från Svenljunga. Det är roligt att se och få till sig. Det värmer, säger Magnus Nilsson.

För kommunen handlar det också om att sola sig i glansen som vinsten i Melodifestivalen innebär.

– Det är ju något stort och positivt som är bra för hela bygden, säger Magnus Nilsson.

För Charlotta Juntorp ligger fokus nu på att ordna med sponsorer för uppträdandet på torget. Hon tror att Robin Bengtssons seger gynnar Svenljunga som ort.

– Det han gör när han pratar om sin hembygd, det ger ringar på vattnet, säger Charlotta Juntorp.