Kultur o Nöje

Gymägaren om Schwarzenegger: Högsta vinsten, min stora idol!

Nöje Artikeln publicerades
Björne Hebelius tillsammans med idolen Arnold Schwarzenegger 2 bilder
Foto:privat
Björne Hebelius tillsammans med idolen Arnold Schwarzenegger

Björne Hebelius på gymmet Träningskompaniet i Kungsbacka fick celebert besök på onsdagsförmiddagen.

I tisdags lade kocken Stefan Karlsson, som driver stjärnkrogen SK Mat & Människor i Göteborg, upp en bild på sig själv och Schwarzenegger inifrån restaurangen på Instagram, vilket flera medier rapporterar om.

På onsdagsförmiddagen var det dags för Mr Universum-legendaren att bränna kalorierna ett par mil söderut. För då dök han upp på ett gym i Kungsbacka, vilket tidningen Norra Halland först rapporterade om.

– Helt galet vilket genomslag det här har. Det har gjort en väldigt massa människor glada att en sådan hyperkändis kom hit och tränade, säger Björne Hebelius som i de senaste 25 åren drivit gymet Träningskompaniet.

Dagen före träningspasset hade Hebelius fått reda på att Schwarzenegger skulle komma till gymet. Men för de allra flesta som tränade samtidigt som Hollywoodstjärnan och den förre Kalifornien-guvernören tappade hakan.

– Ja, han drog åt sig en del uppmärksamhet om man såger så. Men allt gick kanonbra, han fick träna ifred och efteråt bjöd han på sig själv och ställde upp för alla som ville fotografera och småsnacka.

Körde han ett hårt pass?

– Nja, det var nog mest motionsträning men han är verkligen i bra form. Med ålderns rätt kör han lite lugnare, precis som man ska.

Vad har du själv för förhållande till Schwarzenegger?

– Han har alltid varit min stora idol och jag har sett alla hans filmer. Sedan är ju jag uppväxt i en kroppsbyggarfamilj och det var riktigt stort när han kom fram i Hollywood och allt det där. För oss som började träna i den vevan var han en stor förebild, säger Hebelius som inte är helt ovan vid stjärnor som tränar på hans gym.

– Nej, det har varit mycket fotbollslag från England här och tränat under –90-talet och framåt, till exempel Manchester United och Chelsea och det var ju de största stjärnorna på den tiden.

När Arnold Schwarzenegger lämnade gymet bjöd han på en Terminatorklassiker:

– Han sade "I'll be back" när han gick! säger Hebelius.