Kultur o Nöje

Robin Bengtsson till BT inatt: "Nu är målet topp fem"

eurovision Artikeln publicerades

Det är en glad och lättad Robin Bengtsson som med en öl i ena handen möter upp Borås tidning efter att ha avancerat till final i Eurovision.

– Det känns fantastiskt, för det var pirrigt ikväll. Det gick väldigt bra att framföra allt, men det var nervöst att sitta i greenroom och vänta, säger han och fortsätter:

– Jag har inte känt så mycket nervositet innan, så det kom verkligen som en våg när vi satt där så det var skönt att vi ropades upp såpass tidigt.

Han och bidraget "I Can't Go On" är tippat i toppskiktet av många och han själv har aldrig riktigt tvivlat på hur det skulle gå i kväll.

– Jag kände mig ganska säker på att vi skulle gå vidare men det var ändå nervöst. Det var som när man gick i skolan och gjort ett prov som gick svinbra, det är ändå nervöst när läraren visar hur många rätt man hade. Allting kan hända, så det är både glädje och lättnad man känner nu.

Du sa på presskonferensen att finalplatsen var ett delmål, är det bara att njuta nu resten av veckan?

– Det har gått att njuta hela tiden. Men det ska bli kul att få göra det igen, och det för ännu fler tv-tittare och större publik, säger han och lägger till:

– Nu är målet att komma topp fem!

Robin Bengtsson var först ut i sin semifinal, något som inte kommer upprepas under finalen. Under presskonferensen lottades han nämligen till den andra halvan av startfältet, vilket passar honom bra då han helst inte ville vara först ut under finalen också. Något han däremot vill, det är att känna tävlingsnerven igen.

– Jag gillar att tävla och jag gillar tävlingsnerven. Jag känner aldrig det på repen, men när det väl är live och det är fullsatt i arenan då kommer pulsen precis innan musiken sätts igång.

På fredag får han sällskap i Kiev av såväl fästmö som familj, och även om han har ett pressat schema ska det bli skönt att de kommer ner.

– Stöd får vi mycket av varandra i teamet, men att efteråt allting kunna snacka och hänga med familjen, det ska bli skitskönt!

Ett delmål är uppfyllt och han har klarat sig undan den fiaskostämpel som ett uttåg troligtvis hade gett honom. Så visst tänker han fira litegrann.

– Det blir nog några öl i kväll, det får man tycker jag.

Och hur länge suger du på den här karamellen?

– Det blir nog bara i kväll, lite lätt firande så där.