Kultur o Nöje

Bengtsson om stora stödet: "Skitkul att de stöttar"

Mello Artikeln publicerades
4 bilder
Foto:Lena Gunnarsson

På lördag står Svenljungas egen Robin Bengtsson åter på Melodifestivalscenen.

Den här gången med en mer svängig och funkig stil.

Robin Bengtsson sitter i en soffa i hotellrestaurangen. På bordet framför sig har han en hamburgertallrik. Han har bråda dagar framför sig i Växjö. Återkommande repetitioner, intervjuer och till sist lördagens deltävling.

– Men på många sätt är det lugnare än förra året. Det står inte och faller på samma sätt som då. Nu kan jag slappna av mer och bara ha roligt. Men samtidigt känner jag en viss press, säger han medan han växlar mellan hamburgaren och frågorna.

Han har tidigare sagt att hans största fans är föräldrarna hemma i Svenljunga. Men lagom till Melodifestivalen verkar mer eller mindre hela hemorten engagera sig i Robin Bengtsson.

– Förra året hade de satt upp en skylt i rondellen med en bild på mig och en uppmaning om att ”rösta på Robin”. Jag tror att den ska upp i år igen. Det är verkligen skitkul att de stöttar och engagerar sig.

Att återvända till Melodifestivalen var inget svårt val.

– Det var så sjukt kul att vara med förra året och därför ville jag gärna komma tillbaka. Men avgörande var att jag skulle få en låt som var minst lika bra som ”Constellation prize” och det fick jag i ”I can’t go on”.

Men när han nu återvänder är det i en lite annan tappning .

– Jag ville inte göra två likadana låtar. ”I can’t go on” är mer svängig och funkig. Den är mer lik det jag har gjort tidigare.

På lördag kommer han att vara först ut. Något han beskriver som skönt då han sedan kan slappna av och njuta av kvällen. Men hur det kommer att gå vet han inte säkert.

– Jag har inte hört de andra låtarna än. Men jag har en stark låt och en bra show, samtidigt som det så klart beror på hur bra jag levererar också.

Förra årets minimalistiska framträdande är nu utbytt. Den här gången har han med sig flera dansare på scen.

– Det passar låten att ha med dans eftersom den är mer upptempo och party.

På frågan om han har några musikaliska förebilder, blir han tyst en stund.

– Det är ganska utspritt. Jag gillar allt från Marvin Gaye till Maroon 5. Jag älskar country och lyssnar även på topplistor och rock. Jag lyssnar på väldigt olika sorters musik, så länge det inte är skrikigt, typ metal.

När det kommer till hans egen musik säger han att han försöker att blanda intryck och intressen, även om det ofta går mot det poppigare hållet.

– Jag gör det som känns som jag och ser inte mig själv som en viss genre.

När Robin Bengtsson tar plats på scenen i Växjö kommer både föräldrarna och systern finnas på plats.

Likaså sambon, medan den treårige sonen blir kvar hemma hos sin mamma.

– Flera kompisar kommer också att finnas i publiken. Det är kul med stödet, även om vi inte hinner ses så mycket. Men förra året lyckades de höras väldigt mycket inne på arenan, säger Robin Bengtsson med ett skratt.

I förra årets Melodifestival spelade han munspel. I årets kommer han att dansa. Utöver det kan han spela gitarr, piano och, till viss del, trumpet.

Finns det något du inte kan göra?

– Fotboll. Jag har alltid varit jävligt dålig på alla bollsporter, säger han och skrattar.

Fakta

Robin Bengtsson

Född: 1990 i Svenljunga.

Bor: I Stockholm sedan fyra år.

Bakgrund: Fick sitt genombrott i tv4-programmet Idol år 2008, där han slutade på tredje plats. Har sedan dess bland annat framträtt under artistnamnet B Robin. 2016 var han för första gången med i Melodifestivalen, med låten ”Constellation prize” som kom på en femteplats i den svenska finalen.

Om att han återigen möter Wiktoria: ”Vi vill uppenbarligen samma sak, och det finns inte så mycket olika saker att göra då. Men nu är vi rivaler.”

Visa mer...