Kultur o Nöje

Mellostjärnorna Dismissed till Borås Pride

Borås Pride Artikeln publicerades
Dismissed kommer till Borås.
Dismissed kommer till Borås.

Dismissed fick storpublik i årets Melodifestival. Nu blir de en av höjdpunkterna när Borås Pride avslutas på Stora Torget.

Borås Pride genomförs för andra året den 15-17 juni 2017. Festivalområdet hålls i år mer kompakt på Stora torget där festivalen både inleds och avslutas. Vid avslutningen står mellostjärnorna Dismissed på scen.

Precis som föregående år blir den stora höjdpunkten själva paraden och avslutningen. Paraden inleds i Knalleland och rör sig in emot centrum för att landa på Stora torget. Där tar Dismissed som huvudakt, samt Smash Into Pieces vid.

- Stora torget blir vårt festivalområde i år. Vi koncentrerar oss till en plats och med scenen, utställartält, food trucks och happenings vill vi skapa en tight atmosfär med möjlighet till hög stämning och puls. Paradens avslutning på Stora torget med Dismissed och Smash Into Pieces på scen tror jag kommer bli en riktig höjdare och jag hoppas att hela Borås sluter upp, säger Emilia Larsdotter, pridegeneral och ordförande RFSL Borås.

Dismissed är en svensk rockgrupp som startades i Göteborg 2011. Gruppen deltog med låter ”Hearts Align”, skriven av Ola Salo och Peter Kvint, i årets melodifestival och lyckades ta sig till andra chansen. Dismissed vill uppmärksamma HBTQ-rörelsens frågor.

Smash Into Pieces är ett svenskt rockband som bildades 2008 i Örebro. De fick ”Bandit Rock Awards” som årets genombrott 2012. Under våren 2014 genomförde de en europaturné tillsammans med Amaranthe och Deals Death.