Kultur o Nöje

Lottas kök: Sardisk gryta "Jag har en stor känsla för denna ö, Sardinien"

Kultur o Nöje ,
Foto:

Jag har en stor känsla för denna ö, Sardinien. Där finns fantastisk miljö och underbar mat – enkel och genuin och på riktigt.

Artikeln publicerades 19 maj 2017.

Sardisk kyckling 4 pers

Ingredienser:

1 kg blandade kycklingdelar med ben, vingar, lårben och överlår

2 msk finhackade soltorkade tomater

1 medelstor finhackad rödlök

3 hackade vitlöksklyftor

1 msk kapris

1 dl hackad persilja

2 dl vitt torrt vin

3 dl hönsbuljong

200 g blandade oliver, svarta, gröna m kärnor

250 g hela tomater på burk

Salt och peppar

Olivolja och smör

Gör så här:

Använd en större gryta, värm olja o smör o bryn kyckling delarna runtom.Tillsätt,lök, kryddor, kapris ,oliver, salta o peppra lätt. Häll på vinet, buljong o tomat. låt småputtra i 30-45 min servera rykande het med ris,potatis eller som jag med ett härligt bröd