Kultur o Nöje

Jonathan Lundqvist vill skrämmas med ny podd

Kultur o Nöje Artikeln publicerades
Jonathan Lundqvist har startat "Skräckpodden".
Foto:Privat
Jonathan Lundqvist har startat "Skräckpodden".

23-åriga Jonathan Lundqvist har precis startat upp "Skräckpodden". Nu efterlyser han boråsarnas egna spökhistorier.

Varför en skräckpodd?

– Jag har lyssnat en hel del på Jack Werners podd, "Creepypodden". Jag har länge funderat på att starta en egen podd, men kanske inte nödvändigtvis en skräckpodd. Men så fick jag reda på att Jack Werner skulle börja släppa avsnitt varannan vecka i stället för varje. Då tänkte jag att det fanns en lucka att fylla.

Har du själv varit med om något skrämmande?

– Ja, det har jag. När jag var sju, åtta år var jag i Kinnarumma med min mormor, morfar och syster. Mormor och morfar skulle gå och slänga ris på någon brasa som de brukar ha där, så jag och syrran gick till kyrkogården. Plötsligt hörde vi ett riktigt grovt skrik. Det lät inte som något mänskligt skrik. Det var alldeles för mörkt.

– Jag vet inte om det bara var någon som försökte driva med oss. Men jag minns det som riktigt läskigt.

Hur bygger du upp avsnitten?

– Jag försöker att ha ett tema i varje avsnitt. Det måste finnas någon röd tråd som håller ihop det hela.

Blir det kanske ett Boråsavsnitt i framtiden?

– Det har jag faktiskt inte tänkt på! Jag har planer på att göra specialepisoder, och då skulle man kanske kunna göra ett avsnitt om Borås. Vi har ju "spökstaden" till exempel, som ligger mot Varberg. Jag vet inte varför det kallas för spökstaden, men något måste ju ha hänt där. Sen har jag några kompisar som har historier också.

Hur får du tag på historierna?

– Än så länge har jag hittat dem på nätet, men jag vill gärna ha unika skräckhistorier skickade till mig. Så har man varit med om något är det bara att skicka in!