Kultur & Nöje

Revyresa i första klass

Kultur & Nöje Artikeln publicerades
Foto:Bo Håkansson

Falkenbergsrevyn levererar en högklassisk nyårsshow.

Ute & Reser – en världslig revy

med Falkenbergsrevyn

Galapremiär Trettondedagsafton

Spelplats:

Stadsteatern, Falkenberg

scen:

Bernt Bengtsson, Eva-Lotta Bernström, Bengt Ivarsson, Liselott Johansson, Lena Petersson, Håkan Runevad, Bertil Schough, Andreas Sköld och Beppe Wackelin.

Regi:

Björn Holmgren

Producent:

Magnus Wernersson

Mest skratt:

Förvecklingarna mellan swingerfest och cykelfest, där två par verkligen var ute och cyklade…

Årets hyllning:

Robert Broberg-medley med Andreas Sköld som leadsinger och hela gänget inleder andra akten.

Vackrast:

Lena P-sons tolkning av Sarah Dawn Finers Some kind of piece, eller Bedjan om Fred.

Oj, nu är vi där igen! Falkenbergs revygäng förnekar sig inte. Levererar varje år. Årets resa är den nittonde på Stadsteaterns tiljor och absolut i första klass. Vi bjuds på mycket musikaliska skämt med bra sångare och texter, blandat med skrattsketcher och allt paketerat med en fantastiskt kostymering och scenografi!

Jag måste erkänna att veckans tevesändning av förra årets revy Nymålat inte var bra! Platt produktion. Revy ska upplevas live. Det är något som revygänget bevisar i årets show.

Det här är bland de senaste årens toppar och jag har sett alla på Stadsteatern!

Visst en och annan dipp finns. Det hör till. Man måste ju kunna hämta andan mellan skratten och njutning…

Andreas Sköld gör en mycket stark och eftertänksam Decembersaga med höga knän i den bruna fåtöljen om kejsaren och att han inte får bestämma.

Falkenbergsrevyn har alltmer lämnat de lokala skämten, men vi får skratta om nya alkoholfria arenan i stan och inte minst den numera riksbekanta linjeringen av vägen mellan Heberg och Skrea.

Revyns stora styrka är det musikaliska och vassa texter. Deras Årskavalkad är en förväntansfull njutning så också i år. Här parodieras och hyllas det knivskarpt om Måns Z, Blatter, Fridolin, Magnus & Brasse, U21-landslaget, Reinfeldt, Löfven, Bottenmålbåts-tanten Romson, Carl Philip, Lasse Lagerbäck, Åkessons SDU-svek, nya sedlarna med Taube-Astrid, charkuterifusket och givetvis resa till Ullared.

Efter paus ångade gänget på rejält med många bra sketcher. Vi fick möta Rasken och Ida i dagens värld, Jojk-Juck (med Jon Henrik-toner) om naturismsex på Mjällbystrand, VW-skandalen Kass Auto.

En bild -och röstlik Leif GW (Håkan Runevad) som ny förbundskapten för svenska fotbollslandslaget lockade fram mycket skratt.

-Om Zlatan blir utvisad får vi aldrig mer se honom i Sverige efter alla nya gränskontroller, var en skarp replik.

Kul är det också att producent Magnus Wernersson vågar ta tillbaka gamla succeér. Sketchen om Julfesten som för fem år sedan var Firmafest är lika rolig nu.

Andra comebacks var Håkan Runevads figurer som greken Papadopilus och Fågelskådarn. Den senare känns dock bara som en skrattutfyllnad…

Stort beröm ska scenmästare Fredrik Dillberg ha som byggt en scenografi med vridhjul, trappor, snyggt ljus och framför allt små smarta videoprojektioner i olika sketcher.