Kultur & Nöje

Mölndalsrevyn tar ut svängarna

Kultur & Nöje Artikeln publicerades
2 bilder

Årets föreställning rivstartar med utanförskap, rivhysterin i centrum, musikalstory om Västlänken, gråthyllning till Brogatan och däremellan flera roliga sketcher.

Allt avslutas med ett öppet hjärta och mottagande av danbandsångerskan som symboliserar flyktingkrisen.

Jag har följ anrika Mölndalsrevyn senaste elva åren och tycker att det här är bland det bästa gänget har levererat.

Fyndigt, skarpa texter med stor satir och budskap, härliga sånginsatser inramar ”Rivstart”.

Sångnumren, som dominerar, är revyns signum tillsammans med texter som skapar eftertänksamhet. Skratt kan ersättas med förståelse och vara lika bra!

Utanförskapet genomsyrar revyn. Från symboliserande dansbandssångerskan med ”Jag vill vara din ”Margareta” till en svängig och i revysammanhang vågad final med danbandsmedley och integrerad ”Margareta” är inte bara snyggt – utan också bra!

Revy- och textskrivargruppen har lyckats spegla mycket av det som händer i Mölndal och i politiska landet. Givetvis har nedmonteringen av MÖ centrum en central roll, men också diskussioner om Tacos-Maria, och allsång på Alberts torg.

Det blir också utsvängningar om drönare, fastighetsbubblan, musikalstory om Västlänken där tunneln slutligen hamnar i Balltorp. Robban Broberg-tonet, Måns- och streckgubben och givetvis finns det också plats för ordvitsar och charmfullt nummer om ordspråk.

Det finns en trygg ensemblerygg. Med Conny Källström, Lena Gustafson, Karin Mickelbo och Ulla-Karin Olsén. Säkra leverantörer på det mesta.

Kul var det att se och höra Sofia Wettéus, Andreas Nygård och nye Mathias Abrahamsson.

Slutligen måste jag ge allt beröm till producenten. Hanna Johansson, som bara på kort tid har hoppat in och tagit en av revyns huvudroller. Imponerande.

I Mölndal finns trots rivningar en framtidstro – med revyn.

Fakta

Rivstart – med Mölndalsrevyn

Premiär i lördags

Spelplats: Möllan i Mölndal

På scen: Lena Gustafsson, Karin Mickelbo, Ulla Karin Olsén, Hanna Johansson, Sofia Wettéus, Mathias Abrahamsson, Andreas Nygård, Conny Källström samt revyorkester.

Regi: Kent Vickell

Producent: Hanna Johansson

Spelas t.o.m. 27 februari.

Bäst: Den röda tråden med utanförskap i inledningen till flyktingerkännande och gemenskap symboliserat med danbandssångerska och en svängig final i dansbandsmedley.

Sämst: Inte mycket, men frågetävling med Birger, drottning Silvia, Hollywood Persson och Jimmy Åkesson. Nästan pinsamt!

Visa mer...