Kultur & Nöje

Anderssons levererar text och musik i Revyn

Kultur & Nöje Artikeln publicerades
2 bilder
Foto:Bild: Bo Håkansson

Med Revyn2 är komikerparet Annika Andersson och Claes Månsson tillbaka på Lisebergteaterns tiljor. En femstjärnig ensemble bjuder på en klassisk revy med sketcher, sång och musik tycker Kjellåke Dahlin.

#Revyn2.0

Scen: Lisebergsteatern, Göteborg

Medverkande: Annika Andersson, Claes Månsson, Jessica Heribertsson, Mikael Riesebeck, Ola Forssmed,

Revyorkester: Per Johansson med kvartett.

Regi: Klas Wiljegård

Producent: Christoffer Bendixen, 2Entertain.

Speltid: 2, 20 min (inkl paus), spelas t.o.m. 10 december.

Bäst: Annika Andersson som grå tant på Lisebergs ekonomiavdelning med rolig, torr humor.

Sångfågel: Varbergtjejen Jessica Heribertsson får briljera med sin musikalutbildning.

Sämst: Lite för mycket sex- och underlivsskämt i bl.a. 70-talssketchen.

Det är Anderssons som regerar i den andra Revy-uppsättningen. För två år sedan gjorde Revyn-premiären succé och jag måste nog tycka att det är svårt att upprepa den.

Komedienne Annika agerar inte bara på scen. Hon gör också debut som sketchförfattare tillsammans med ensemblen.

Kan tänka mig att hennes Mårdaklevs-blod ligger bakom det roliga numret med Maria (Annika) och Holger (Mikael Riesebeck) och grannsamverkan i byn som slutligen leder till skilsmässa och flytt närmare havet.

Annikas son, Carl-Oscar, har skapat musiken till Byalaget The Musical. 24-årige Carl-Oscar har också gjort text och musik till ”dansbandshiten” Ett Djävulskt Efternamn, som nu ska släppas på Youtube. Han har också svarat för Jessica Heribertssons fantastiska gospel i 4 Likes, och Ola Forssmeds mycket vackra hyllningslåt Bara en Strumpa.

Årets föreställning bjuder annars på mycket blandat. Skratt ekar i salongen under flera sketcher. För de som gillar situationskomik och sexskämt är det en högtidsstund.

Själv har jag kanske upplevt det för mycket för att gå i gång…

Det är dock en mycket skicklig ensemble som Annika och Claes presenterar genom ”Idol-uttagning” i inledningen. Mikael Riesebeck är naturligt rolig och hans hysteriska danssteg är oslagbara. Inhoppen som ”Chjesus” från Brasilien känns dock mer som en klädombytarpaus för de andra. Ola Forssmed är mästare som kroppsekvilibrist, men bjuder också på en stämningsfull sång om sin ensamma strumpa.

Varbergstjejen Jessica Heribertsson är Revyns clou! Vilken sångröst och rolig är hon dessutom i sketcher. Jag har sett henne på Vallarna tidigare, men nu lär det vänta större scener!

Claes Månsson och Annika Andersson är säkra kort. ”Den långe” levererar hela tiden och Annika kompletterar alldeles utmärkt.

Tillbaka är duon som Rut och Alvar i ”Hylands hörna”. Galet, skrattfyllt och icke-politiskt.

En typisk sammanfattning av ”Hashtag.Revyn2.punkt.noll”

Kjellåke Dahlin