Konserter

Brolle lät allra bäst på svenska

Konserter Artikeln publicerades

Brolle och hans band hinner inte ta många ackord innan regnet börjar falla över Stora Torget i Borås. Kapuschonger och paraplyer fälls upp, men trots att man hoppas att regnet ska avta så håller det i sig. Synd, för det ger en tråkig inramning till en konsert som vid fint väder nog hade kunnat resultera i en och annan svängom.

Det har gått elva år sedan Brolle för första gången visade upp sig inför svenska folket i en kort medverkan i talangtävling Popstars på tv. Och en del har hänt sedan dess. Framför allt har han renodlat sitt intresse för 50- och 60-talsmusik, något som märks nu under sommaren när han är ute med sin rock 'n' roll-turné. Och det är med den som han besöker Borås.

Han kör klassikerna, leker med gitarren, hans lugg vajar fram och tillbaka och bandet backar upp honom fullt ut. De verkar ha roligt på scenen och det är väl inte så konstigt, det är ju bra låtar de spelar, annars hade de inte varit klassiker. Ingen kan ignorera vilken kraft det finns i låtar som Great balls of fire.

Men det är faktiskt inte där som Brolle gör sig bäst. Det är snarare när han sjunger på svenska, som i låten Är det mig du gråter för?, enligt Brolle en av hans bästa låtar.

Och jag håller med, den känns ärlig och känslosam, hans röst är tydlig och klar, stark men ändå skör. Det är samma känsla i ett av extranumren, Det är hon, en kärlekssång om hur det känns när man hittat den man vill åldras med.

Jag tror på Brolle när han sjunger att hans hjärta slår för henne.

När Brolle och bandet lämnar scenen för sista gången och ingen Playing with fire har kommit kan jag nästan inte tro att det är sant, hur kan han skippa sin största hit? Han kanske har tröttnat på den förstås. Men det är nog en del som saknade den.

"Jag var rädd att det här skulle bli en sån där tråkig regn-spelning, men ni klarade av att undvika det, Borås!" sa Brolle någon gång under konserten.

Men Brolle, jag håller inte med. Att regnet öste ner gjorde faktiskt det hela mycket tråkigare. Men jag får vara glad att jag inte hade några blue suade shoes på mig i alla fall. De hade garanterad varit förstörda för all framtid.

Nina Brisman