"Viktigaste frågan är tågstopp i Grimsås och Länghem”

Tranemo Artikeln publicerades
Alexander Torps favoritplats i Tranemo är Hofsnäs. ”Det är en speciell plats. Jag gillar att åka dit och ta det lugnt. Annars är fotbollsplanen i Länghem inte så dum”, säger han.
Foto: Anna Sjödin
Alexander Torps favoritplats i Tranemo är Hofsnäs. ”Det är en speciell plats. Jag gillar att åka dit och ta det lugnt. Annars är fotbollsplanen i Länghem inte så dum”, säger han.

Länghemsbon Alexander Torp ställer som enda namn upp för Medborgerlig samling till kommunvalet i Tranemo. BT stämde av läget med honom inför valdagen den 9 september.

1. Hur känns det inför kommunvalet?

– Det känns bra, allt har gått bra. Det har varit en intressant valrörelse.

2. Vilka är partiets viktigaste frågor i Tranemo?

– Jag har försökt att fokusera på infrastrukturen i kommunen. Vägar, trottoarer och cykelbanor kan byggas ut och förbättras så att det blir lättare ta sig mellan orterna i kommunen. Den viktigaste frågan för mig är att jobba för tågstopp i Grimsås och Länghem.

3. Vad ser du mer som viktigt?

– Givetvis de ekonomiska problemen i kommunen som kan förbättras. Jag vill fokusera på att sätta pengarna på rätt ställen. Jag är engagerad i skolan och få till mindre barngrupper i förskolan. Jag vill också att Tranemo på nytt ska kunna erbjuda dagmammor och dagpappor.

4. Vad tror du om Medborgerlig samlings chanser i Tranemo?

– Många har lyssnat på mig i Länghem där jag bor, så här finns det lite intresse. Jag måste erkänna att det kan bli svårt att komma in nu, men jag hoppas ju på det.

5. Vad förutom skola, vård och omsorg prioriterar du?

– Jag känner speciellt för idrotts- och fritidsanläggningar i kommunen och förbättra det. Det främjar hälsan för kommuninvånarna när det finns ställen att komma till och träna på. Det är bra också för att få känna sig delaktig och kunna träna med andra personer.