Fyra lastbilar i masskrasch – vittnet: ”De ligger på rad”

Grimsås Artikeln publicerades
Foto: Oskar Karlsson, Tjofs Media

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades klockan 14.13 till Grimstorp, utanför Grimsås, när fyra lastbilar och en personbil uppgavs ha kört av vägen.

Enligt vittnet Angelie Hamngren var det glashalt på platsen:

– Lastbilarna ligger på rad, sade hon till BT.

Olyckorna inträffade på väg 1589 strax före Grimsås.

– Det är väldigt halt på platsen, vägen är helt klart i behov av halkbekämpning, sade Tommy Lieback vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Räddningstjänsten var på plats vid olyckan, liksom vittnet Angelie Hamngren.

– Jag pratade med SOS en lång stund. Jag fick fråga varenda lastbilschaufför om de var okej, sade hon.

Foto: Angelie Hamngren

Ingen person skadades i samband med olyckorna, men det var väldigt mycket snö på vägen.

– Jag uppskattar att det är runt 20 centimeter snö, jag vet inte ens om de har plogat här i dag. Det ser inte plogat ut, sade Angelie Hamngren.

Kan bilar åka förbi platsen?

– Bilarna kommer förbi, men det är på egen risk. Det är rätt så halt och lastbilarna ligger på rad. Jag misstänker att de kommer att stänga av vägen, sade vittnet Angelie Hamngren.

Vid 14.45 kontrollerade räddningstjänst så att det inte skett något läckage från någon av lastbilarna.

– Nej vi upptäckte inget läckage. Det är ett bärgningsärende nu, vi har nyss lämnat, sade Henrik Andersson på räddningstjänsten i Borås vid tretiden.

Vägen var länge avstängd och bärgare kämpade länge i det tunga snöfallet. Vid sextiden på måndagskvällen uppgav Inge Pettersson, transportledare på bärgningscentralen i Gislaved, att den sista av fyra lastbilar bärgades från vägen.

– Ja, vägen har varit avstängd i flera timmar, men vi räknar med att kunna öppna vägen igen nu vid 18, sade Inge Pettersson.