Inbrottslarm slutade i biljakt – en anhållen

Tranemo Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Ett larm om inbrott i Tranemo ledde till en biljakt. Föraren körde i hög fart och körde även på en polisbil. Han anhölls under torsdagen och misstänks bland annat för grov vårdslöshet i trafik.

Natten mellan onsdag och torsdag vid 01-tiden upptäcktes ett misstänkt inbrott på en byggarbetsplats i Tranemo, via någon form av kameraövervakning.

Polis kallades till platsen och följde efter ett misstänkt fordon, som körde mot Småland.

– Det blev en kortare biljakt, som tog stopp i Anderstorp, säger Peter Apelqvist, stationsbefäl hos polisen i Borås.

Föraren ska ha kört i hög fart samt kört på en polisbil, uppger Fredrik Zetterlund, jourhavande förundersökningsledare vid Boråspolisen.

Två män togs in för provtagning och ytterligare en greps. Samtliga ska vara kända av polisen sedan tidigare. De två passagerarna släpptes efter provtagningen.

Mannen som körde fordonet förhördes under torsdag förmiddag och anhölls.

– Nu fortsätter vi med honom så kommer han säkert förhöras ihop med advokat senare. Vi får se hur länge han blir kvar, säger Fredrik Zetterlund.

Föraren misstänks bland annat för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och grov olovlig körning.

Gällande inbrottslarmet i Tranemo var det aldrig något inbrott, säger Fredrik Zetterlund. Det är också oklart om det finns något samband mellan inbrottslarmet och bilisten.

– Vi kan inte konstatera att det är någonting som har hänt på det stället. Det är inte ens klarlagt att det är de som har varit där, utan det är starten på ärendet, säger han.