Glasets hus kan få pris: ”Väldigt positivt”

Limmared Artikeln publicerades
Glasets hus i Limmared är ett av 24 nominerade företag och projekt som kan vinna Ullbaggepriset.
Foto: Agnes Westberg
Glasets hus i Limmared är ett av 24 nominerade företag och projekt som kan vinna Ullbaggepriset.

Glasets hus i Limmared är en av de nominerade verksamheterna som kan vinna Ullbaggepriset på Landsbygdsgalan den 8 november.

Den nationella galan hålls i Tällberg utanför Leksand. Totalt är 24 företag och projekt nominerade, i åtta olika kategorier. Det är Landsbygdsnätverket som står bakom galan, och syftet är att lyfta företag och projekt som har bidragit till att utveckla landsbygden.

– Det känns väldigt positivt, säger Kjell Svensson från föreningen Kultur 1740, som driver Glasets hus.

Han framhåller att detta är andra gången som verksamheten nominerats till ett nationellt pris. Förra hösten var Glasets hus också nominerat till Stora turismpriset, vilket BT tidigare har berättat om.

– Det är väldigt stimulerande för oss. Vi är många som jobbar helt ideellt, och stundtals är det tungt att få det att fungera. Det här blir en positiv uppmuntran som visar att vi gör väldigt mycket rätt, säger Kjell Svensson.

På Landsbygdsgalan är Glasets hus nominerat i kategorin ”sysselsättning i övriga landsbygdsnäringar”.

Tack vare engagemang från ortsborna och lokala entreprenörer skapades Glasets hus, som invigdes i juni 2012. Huset är idag fyllt med innehåll, från konstutställningar till matservering.

– Jag tror att man ser det som det goda exemplet. Limmared var ett samhälle på väg att utarmas på all service, och det har vänts till något som blivit väldigt omtalat. Det gör att alla går lite rakare i ryggen i hela samhället, säger Kjell Svensson.