Efter olyckan i Dalstorp – förare inte längre misstänkt

Dalstorp Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/Sydöstran
Arkivbild.

Efter förra veckans allvarliga krock i Dalstorp blev en förare misstänkt för drograttfylleri. Misstanken har nu dragits tillbaka av polisen, skriver Ulricehamns tidning.

Det var på förmiddagen den 23 januari som en personbil körde in i en stillastående timmerbil vid Backagården utanför Dalstorp.

Tre personer, varav två barn, fick föras till sjukhus. Ett av barnen, som är under tio år, skadades allvarligt och fick vårdas på Sahlgrenska i Göteborg. Hen är nu utskriven, skriver UT.

Föraren blev efteråt misstänkt för drograttfylleri, men nu har polisen dragit tillbaka misstanken. Malin Kronander, förundersökningsledare vid polisen i Borås, menar att en chockreaktion kan göra att polisen misstänker drogpåverkan.

– Vi tar då prover för säkerhets skull. Men han var alltså helt ren, det finns ingenting. Vi lägger ner hela ärendet. Det rådde blixthalka och föraren fick motljus och han hade helt enkelt svårt att undvika olyckan, säger hon till UT.

– Det är djupt olyckligt att det blivit sådan uppståndelse, tillägger hon.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.