Döms för våldsamt motstånd - hotade god man

Kind Artikeln publicerades
Foto: JESSICA GOW / TT

En kille i tonåren åtalades för att ha hotat sin gode man, gjort motstånd mot polisen och för att ha haft 97 tabletter med narkotika. Nu döms han av tingsrätten.

Borås tingsrätt dömer killen för olaga hot, våldsamt motstånd och två fall av ringa narkotikabrott. Straffet är bestämt till 60 dagsböter.

Det var i augusti som killen framförde hotelser mot sin gode man. Killen var på ett möte på det HVB-hem i Kind där han bodde, där han informerades om att han skulle bli utskriven bland annat eftersom han uteblivit från drogtester.

Killen blev arg när han fick beskedet. Han ska då ha uttalat hotelser mot sin gode man, som inte var närvarande vid tillfället. Vittnen berättar i förhör att killen sa att han skulle göra något mot sin gode man om han träffade personen igen. Tingsrätten dömer killen för olaga hot.

I oktober hämtades killen till förhör av två poliser från skolan där han går. Han vägrade då ta ur händerna ur fickorna och spjärnade emot och krängde med armarna. Han gjorde även motstånd när poliserna la ner honom på marken. Killen döms för våldsamt motstånd.

I samband med ingripandet upptäcktes att killen hade 97 tabletter i sin ficka, bestående av ett läkemedel som är klassat som narkotika. Killens förklaring är att han förvarade tabletterna åt någon annan, samt att han inte visste att det var narkotika. Brottet bedöms som ringa narkotikabrott. Killen döms även till ringa narkotikabrott för att själv ha använt cannabis.